ALANYA İÇİN TURİZM ÇEŞİTLERİ-8





RAFTİNG TURİZMİ
Ülkemizdeki akarsuların büyük bölümü "akarsu turizmi" olarak tanımlanan rafting, kano ve nehir kayağı için çok elverişlidir.
Zengin doğal kaynaklarına sahip olan Türkiye su sporları (rafting, kano ve nehir kayağı) için ziyaretçilerine önemli bir akarsu turizmi potansiyeli sunmaktadır. Ülkemizdeki tarihi, arkeolojik, kültürel ve otantik değerlerine entegre olan akarsu turizmi, çevrenin ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütün oluşturmaktadır.
Doğa turizminin önde gelen dallarından biri olarak akarsu turizmine yönelik ülkemizin sunduğu bu büyük potansiyelin geliştirilmesi ve geniş kitlelere hitap edecek şekilde tanıtımının yapılması önem taşımaktadır. Büyük yatırımlar gerektirmeyen akarsu turizmi, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütün oluşturmaktadır. Bu nedenle, nehirlerimizin akarsu turizmi potansiyeli incelenirken, çevresinde yer alan ve entegre bir şekilde geliştirilebilecek diğer turizm değerleri de bu proje kapsamında belirlenmiştir. Bu sporun yapılması için uzmanlarca belirlenen yerlere baktığımızda;
Ülkemizde raftinge uygun akarsular: - Çoruh nehri, - Köprü çay, - Manavgat Çayı, - Dim Çayı, - Adana-Feke-Göksu Nehri, - Zamatı Irmağı, - Fırat nehrinin bir kısmı.

Görüldüğü gibi Alanya’da rafting sporuna en elverişli yer olarak ilçenin 6 km. doğusunda denize dökülen akarsu Dimçay’dır Bu üzerinde bulunan, Alanya'nın 20 km. kuzeydoğusundaki "Alraft Tesisleri"nde bu sporu yapmak mümkündür.

Alternatif turizm çeşitlemesi içinde, Akarsu-Rafting Turizm

i
’nin yaygınlaştırılması için, Yurtdışı ve yurtiçi tanıtımlarında Alanya Kaymakamlığı, Belediye, ALTAV, ALTİT, ALTSO diğer Sivil Toplum Kuruluşları birlikte hareket etmelidirler.

Alanya,12 Şubat 2009

Şafak KURU

Turizm Danışmanı-Yazar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GOLF TURİZMİ

TURİZMDE EĞİTİMİN ÖNEMİ