GENEL MÜDÜR VE AŞCI BAŞI (Chef de Cuisine) Son günlerde sık sık göndeme gelen 5 yıldızlı otellerde çalışanların ortalama ücretlerinde aşçıbaşılar genel müdürlerle yarışıyor olması, sektörde bir çok olumsuz yönde aldığım yazı ve şikayetlere açıklık getirmesi ve bu işe son noktayı koyacağını düşünerek; Otel Genel Müdürleri, işletmelerini, şirketlerinin vizyon ve misyonu ile paralel stratejiler ile yönetmek üzere, şirketin belirlediği kurallar ve politikalar çerçevesinde, yetki ve sorumluluklarla donatılmış kişiler olarak tanımlayabiliriz. Aşcı Başı (Chef de Cuisine), mutfakta çalışmaları yöneten, yönlendiren ve koordine, organize eden kişidir. Genel Müdürün görevlerine göz atacak olursak; Temel olarak Otelin tüm faaliyetlerini en mükemmel şekilde yönetiminden ve otelin misafirleri, personeli devlet kurumları, eğitimciler ve genel olarak tüm çevresiyle olan ilişkilerinin etkili ve başarılı bir biçimde yürütülmesinden sorumludur. Genel Müdüre bağlı departmanlar:
Yorumlar
Yorum Gönder