ALANYA KELOPATRA SAHİLİ



ALANYA KELOPATRA SAHİLİ
Kelopatra Sahili, kimileri için bir avuç çakıl taşı, biraz deniz kıyısı kimileri için ise illa ki Rant Kapısı !!! Benim için ise bir sahilden daha fazlası...
Kelopatra Sahili dolunayda bir şiir, okulu kırıp da gelen öğrencilerin şarkılarının neşesi, her hıdrellez dileklerini taşların üzerine resimleyen genç kızların sırdaşı, uzak şehirlerden tatil yapmaya gelen vatandaşlarımızın ücretsiz denize girdiği, sevgilinin yanağına kondurulan bir kaçamak öpücüğün sıcaklığı, annesine nasıl daldığını gösteren bir evlada bakan iki gözün endişesi, soğuk günlerde üzerinde yakılan isyan ateşi, sıcak günlerde denize karşı içilen bir birayla yenen fıstığın tadı-tuzu, sabah yürüyüşlerde size eşlik eden kulağı küpeli sevimli bir köpeğin dostluğu, yaşama alanlarına müdahale ettiğimiz için oradan oraya koşturan kertenkelelerin telaşı, yaptığımız kumdan kaleleri hırçın dalgalar yıktığında tekrar, tekrar yapmak için gösterdiğimiz direnç, amatör balıkçıların oltasındaki umut. Yani biz, yani bizden, yani bizim olan. Kısacası Kelopatra Sahili bizim için hep bir sahilden daha fazlasıdır. Kelopatra sahil bandındaki tüm işletmeler denetimsiz bir şekilde işletilmektedir. Bugün Kelopartra sahili ile ilgili bir çok spekilasyonlar yapılmaktadır.
Alanya Kaymakamlığı’nın Kelopatra Sahilindeki işletmelerin Bu süreçte bir vatandaş olarak; sahilin ve denizin ne kadar kirli, sahilde oturamayacak kadar ses kirliliğini, işletmelerin şezlongları denize kadar yerleştirerek halkın kullanabileceği alanları alabildiğine daralttığını, tek amacı kar etmek olan işletmelerin şezlongtan-şemsiyeye, sudan -çaya kadar her şeyi fahiş fiyatlarla sattıklarını yaşayarak gördüm.
Ben bir vatandaş olarak; 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun ''Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyı herkesin eşit ve serbestlikle yararlanmasına açıktır. Sahiller halkındır. Ben bir vatandaş olarak Kelopatra sahili olmak üzere tüm sahillerin emekçilere, yoksullara, işsizlere gençlere, öğrencilere, kadınlara, çocuklara kısacası halka Kamusal hizmet vermekle yükümlü olan belediyelerin veya Halka hizmet eden sivil toplum örgütlerinin kendi kadrolu çalışanlarıyla; ucuz, nitelikli, temiz ve herkesin eşit şekilde yararlanabileceği bir hizmet vermesini istiyorum.
Sevgi ve Saygılarımla.
Alanya, 24.10.2015

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GOLF TURİZMİ

TURİZMDE EĞİTİMİN ÖNEMİ

ALANYA İÇİN TURİZM ÇEŞİTLERİ-8