KADIN VE ERKEKLER ARASINDAKİ FARKLAR

Kadın ve Erkek Arasındaki Farklar
*Erkeklerin kontrol etmeye yönelik çabaları vardır. Erkek, kontrol elinden kaçtığında öfkelenir.Kadın sonuca odaklanır, sonu iyi biten her şeyden memnun olur. Örneğin arabayla giderken erkek yolu başkasına sormaz, ille de kendisi bulmaya çalışır. Kadın ise birine danışmakta sakınca görmez.
Kadınlar! Erkeğin gözünüze girmesine izin verin.
*Kadınlar çözümden çok dinlenilmek ister. Kadın erkeğe bir sorununu anlatıyorsa dinlesin ister. İstediği, erkeğin çözüm önerisi sunması değildir. Oysa erkek hemen bir çözüm yolu sunar. Kadın hayal kırıklığı içindedir çünkü erkek onu dinlememiştir. Erkek hayal kırıklığı içindedir çünkü harika önerisi ciddiye alınmamıştır.
Erkekler! Kadınları sadece dinleyin. Anladığınızı gösterin ama çözüm yolunu sadece o isterse gösterin.
*Kadınlar sorunlarını arkadaşlarına veya eşlerine anlatarak çözmeye çalışır, erkekler ise kendi kabuğuna (mağarasına) çekilerek. Kadınlar erkeğin bu isteğini görmezden gelir ve onun kabuğuna çekilmesine izin vermez. Sevecenlik içgüdüsüyle yardımcı olmaya çalışırken eşini bunaltır ve kontrol edildiği duygusuna kapılmasına sebep olur. Oysa böyle durumlarda;
Onun yalnız kalma isteğini hoş görmek,
Çözümler sunmaktan kaçınmak,
Duyguları hakkında soru sormamak,
“Mağaranın” kapısı önünde beklememek,
Onun için kaygılanmamak ve kendini meşgul edecek şeyler bulmak gerekir.
Çünkü; aşırı ilgi erkeği boğar. Kendisine acındığını düşünür ve bundan rahatsız olur.
*Erkekler eleştiriler karşısında daha hassastır. Çünkü her eleştiri erkek tarafından yetersizlik gibi algılanır. Erkeğin yapısında güç ve kontrol çabası vardır.
*Önem verdikleri değerler farklıdır. Erkekler güce, rekabete, başarıya önem verirken kadınlar sevgiye, iletişime ve ilişkiye önem verir.
*İletişimi kullanış biçimleri farklıdır. Erkekler iletişimi bilgi vermek amacıyla, kadınlar ise etkileşim ve empati amacıyla kullanır.
*Erkekler iletişimde insanlar yerine olayları konuşur. Erkekler iş hayatı, spor, araba, yemek ya da siyaset gibi şeylerden bahsederken kadınlar ilişki ve etkileşim hakkında konuşmayı tercih eder.
*Konuşma becerileri bakımından faklıdırlar. Kadınlar günde 20 ile 25 bin kelime arasında konuşma yeteneğine sahipken erkeklerin konuşma kapasitesi 7 ile 12 bin kelime ile sınırlıdır. Üstelik kadınlar aynı anda hem konuşup hem dinleyebilirler.
Erkekler hata yaptıklarında sevilmeyeceklerini düşünür ve bu yüzden hatalarını kolay kolay kabullenmezler.
*Kadınlar dalgalara benzer. Kadının kendilik algıları zaman zaman tıpkı bir deniz gibi yükselip alçalır. Dibe vurduğu zamanlarda ne yapsa, ne giyse kendini beğenmez. Alınganlığı artar. Erkek kadının moralini düzeltmek için çaba gösterse de işe yaramaz. En doğrusu bu dönemde kadının üzerine gitmemektir. Erkekler unutmamalıdır ki, dalganın yeniden yükselmesi için dibe vurması gerekir!
*Alışveriş bağlamında farklılıkları vardır. Erkek almak istediği şeye hedeflenir, aradığını bulur, alır ve döner. Kadın ise alışverişe çıkarken arkadaşını çağırır, onunla dertleşir, başka şeylere de bakar. Bazen ne alacağını unutup farklı şeyler alır. Alışverişi bile çok amaçlıdır.
Bağlanmada farklılıklar vardır. Kadınlar erkeklere göre daha çabuk ve sıkı bağlanır. Erkek ise ilişkide boşluklar ister.
*Sosyal ve aile içi roller bakımından farklıdırlar. Ailede kadın besleyen ve bakım veren, erkek ise koruyan, ayakta tutan ve güç sağlayandır.
*Stresle başa çıkma yöntemleri farklıdır. Erkek içine kapanmayı tercih ederken kadın, arkadaşlarıyla rahatça dertleşir.
*Dışarıdan gelen etkenler kadınlar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ancak erkek için aynı şey geçerli değildir. Erkek hava durumuna göre değişiklik göstermez. Yağmur, kar, rüzgâr onu etkilemez, kaya gibi sağlam durur. Ancak kadın hava durumunun ta kendisi gibidir. Her durum onu etkiler.
*Kadın tabiatı gereği vericidir. Erkekler gençken alıcıyken, yaşlandıkça vermeyi öğrenir, kadınlar ise yaşlandıkça almayı. Kadınlar bu konuda erkeklere alınganlık göstermek yerine kendi sınırlarını koymalı ve beklentilerini açıkça dile getirmelidir. "Ben hatırlattıktan sonra anlamı yok" gibi tavırlara girip erkekten doğası dışında beklentiye girmemelidir.
*Kadınlar ilgi, erkekler ise güvenilmek ister. Kadınlar şefkat, sevgi, anlayış, saygı ve bağlılık beklerken, erkekler; güven, takdir edilme, kabul görme, beğenilme, onaylanma ve teşvik edilmeye öncelik verir.
*Kadınlar! Erkekler beyaz atlı şövalye olmak ister. Onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyerek kendilerini kahraman hissetme imkânlarını ellerinden almayın.
Bırakın onlar sizin kahramanınız olsun!!!

Alanya, 07.04.2017

Şafak KURU
Turizm Danışmanı-Yazar


*Kaynak: Bir Yastıkta Kocayalım/Gülay Korkut

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GOLF TURİZMİ

TURİZMDE EĞİTİMİN ÖNEMİ

ALANYA İÇİN TURİZM ÇEŞİTLERİ-8